PYTHON Kurulumu

Sevgili gençler bir kaç hafta içinde artık uygulamalı olarak PYTHON programlama dilini öğrenmeye başlayacağız. Bunun için bilgisayar/telefon/tabletinize gerekli programları kurmanız lazım.

Eğer evinizde bir bilgisayarınız varsa bu dersi mutlaka bilgisayardan işleyin çünkü KOD -yazacağız! Bilgisayarınızın çok iyi olması gerekmiyor 7-8 yaşındaki çalışan bir bilgisayara dahi kolayca PYTHON  kurup programlama yapabilirsiniz.

Masaüstü veya dizüstü bilgisayar için python.org web sitesinden PYTHON’un son sürümünü (Eğer son sürüm kurulumu sırasında bir hata alırsanız bir önceki sürümü deneyin her hangi bir PYTHON 3 versiyonu işimizi görecektir)indirip kuralım. Kurarken herhangi bir kredi kartı bilgisi girmeyeceksiniz tamamen ücretsiz.

Windows/Mac OS X/Linux fark etmez herhangi bir bilgisayara PYTHON kurulabilir.


Şu an sitede Python’un 3.12.0 sürümü var onu indirin. Çift tıklayıp kurulumu başlatın, alttaki “Add Python 3.9 to PATH” i de işaretleyip üstteki Install Now’a basıp kurun. Kurulum basit Nxxt Next Next en son sadece 1 defa bilgisayarınızı yeniden başlatın tamam.

Cep Telefonu için 1. Alternatif : QPython3 (https://play.google.com/store/apps/details?id=org.qpython.qpy3&hl=tr) (‎QPython on the App Store (apple.com))

Cep Telefonu için 2. Alternatif : Pydroid 3 (https://play.google.com/store/apps/details?id=ru.iiec.pydroid3&hl=tr) (‎Pyto - Python 3 on the App Store (apple.com))

Kurulum Yapmadan İnternet Üzerinden Çalışmak için ise Repl.it (https://repl.it/) web sitesini kullanabilirsiniz ama biraz yavaş olacağı için çok zorunlu olmadıkça tavsiye etmiyorum.

Lütfen dersin gününü beklemeden gerekli programları kurup hazır olun. Kolay gelsin.

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM (9) DERSİ 2. Dönem 1. PERFORMANS ÖDEVİ

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 10. Sınıflar Performans Ödev Konuları